Με την οζονοθεραπεία μπορούμε να έχουμε πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα που δύσκολα επιτυγχάνονται με άλλες θεραπευτικές μεθόδους.

Η οζονοθεραπεία είναι μια μέθοδος που χρησιμοποείται ιδιαίτερα στην αισθητική ιατρική για παθολογικές καταστάσεις όπως η τοπική λιποδυστροφία (κυτταρίτιδα). Η κυτταρίτιδα παρουσιάζεται σε όλες τις γυναίκες χωρίς μεγάλη διαφοροποίηση στην ηλικία. Σχετικά με την με την προέλευση της κυτταρίτιδας υπάρχουν πολλές αιτιολογίες: γενετικοκατασκευαστικές, ορμονικές, νευροφυτικές κα. Τριτογενείς παράγοντες μπορεί να βοηθήσουν ή να επιδείνωσουν την κυτταρίτιδα. Μεταξύ αυτών, ο απορρυθμισμένος μεταβολικός ρυθμός καθώς και η κακή κυκλοφορία του αίματος.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα πρέπει να είναι κατά το δυνατό προσαρμοσμένο στον κάθε ασθενή, σε συνδυασμό με την πιθανή αιτιολογία. Αφού ξεκινήσουμε με τις απαραίτητες γενικές εξετάσεις, θα πρέπει στους στους υπέρβαρους ασθενείς με λιποσκλήρυνση να εφαρμόσουμε ειδικό διατροφικό πρόγραμμα με στόχο τη μείωση του σωματικού βάρους και την εξισορρόπηση του οργανισμού. Η διατροφή έχει στόχο τη λιποδιάλυση ενώ συνίσταται η λήψη ικανής ποσότητας νερού ( 1,5 με 2 λίτρα ημερησίως)

Η οζονοθεραπεία είναι μια αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας: O μηχανισμός δράσης του όζοντος γίνεται σε δυο επίπεδα:

  1. Bράχυνση των αλυσίδων των ακόρεστων λιπαρών οξέων, που περιέχουν ένα διπλό δεσμό, προκαλώντας τη διάσπαση τους (οζονόλυση)
  2. Βελτίωση της μεταφοράς οξυγόνου, διότι το όζον, εκτός ότι ανάγει την αύξηση της βιωσιμότητας των ερυθρών αιμοσφαιρίων, προκαλεί και αύξηση του 2-3 διφωδφογλυκιδίου, που είναι υπεύθυνο για την απελευθέρωση οξυγόνου στους ιστούς, με συνέπεια τη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Για τη θεραπεία της το όζον μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικές μεθόδους: τοπικές υποδόριες ενέσεις, τοπικές επαλείψεις με έλαια με την προσθήκη όζοντος, λουτροθεραπεία με την προσθήκη όζοντος.

Η θεραπεία με όζον πλεονεκτεί της φαρμακολογικής θεραπείας, γιατί δεν παρουσιάζει αλλεργικές αντιδράσεις, δερματικές χρώσεις, αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα, πόνο ή εκχύμωση στο σημείο της ένεσης και τοξικότητες και δεν έχει αντενδείξεις.

Τα αποτελέσματα, όπως δείχνουν οι ιατρικές μελέτες, είναι εξαιρετικά και μακράς διαρκείας.

Δείτε εδώ τι περιλαμβάνει το θεραπευτικό μας πρόγραμμα:

http://www.evrostia-health.gr/programmata/antimetopisi-kyttaritidas/